Velgen reparatie assen

Blog Our World

Schade aan de velgen van uw auto? Dit is er mogelijk

De velgen van uw auto zijn voor een groot deel belangrijk voor de uitstraling die de auto heeft. En laat het nu net de velgen zijn die zeer gevoelig zijn voor schade. Zonde natuurlijk, dus vraagt u zich af of aan deze schade wat te doen valt? Het antwoord op deze vraag en meer leest u in dit blog.

Hoe ontstaat schade aan de velg?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn van schade aan een velg. De meest voorkomende oorzaken zetten we hieronder op een rijtje:

 • De velgen van een auto zitten natuurlijk laag bij de weg, de plek waar vuil de meeste kans krijgt. Vuil kan inbranden en zodoende schade aanbrengen. 
 • Ook ontstaan er eenvoudig krassen of zelfs scheuren als er met een auto net iets te hard over een stoeprand of een drempel gereden wordt. Zelfs vervorming van de velg is mogelijk en er kunnen deuken ontstaan. 
 • Doorrijden met een lage bandenspanning zorgt er ook voor dat er gemakkelijk schade kan ontstaan aan de velgen. Bij een goede bandenspanning zal de band namelijk de schokken van een auto opvangen, maar als deze spanning te laag is, dan komt er meer druk op de velg te staan met alle gevolgen van dien. 
 • Corrosie is eveneens een belangrijke oorzaak van het ontstaan van schade aan de auto velgen. Strooizout is bijvoorbeeld een echte boosdoener. 
 • Wist u bovendien dat parkeren vaak leidt tot schade aan de velgen van een auto? Veel het gaat dan om fileparkeren langs een stoeprand. Mensen parkeren vaak strak tegen de stoeprand aan, waarbij de velg over de stenen schuurt.

Is schade te voorkomen?

Een logische vraag die dan ook vaak gesteld wordt, is of schade aan de auto velg te voorkomen is? Helaas is het antwoord hier niet volmondig ‘ja’ op. Er zijn altijd oorzaken, waarop u geen invloed hebt. Wel kunt u er zoveel mogelijk aan doen om schade te beperken. Voorzichtig rijden is natuurlijk het beste advies, maar kijk ook goed uit met parkeren en neem drempels niet in volle vaart. Regelmatige reiniging van de banden en het oppompen hiervan kan ook al een hoop schelen.

Wat houdt velgen reparatie in?

Mocht u te maken hebben met beschadigde velgen, dan is hier gelukkig wat aan te doen. Sterker nog: het is in veel gevallen mogelijk om de velgen dusdanig te herstellen, dat er van de schade nauwelijks meer wat te zien is. Uw auto kan er met velgen reparatie dus eigenlijk weer uitzien als nieuw, maar wat houdt het precies in? Bij reparatie van de velgen gaat het altijd om het weer glad en glanzend maken van de velg. Dit gebeurt doorgaans door schuren, opvullen, aflakken en polijsten. Belangrijk om te weten is dat uitdeuken van (aluminium) velgen niet tot de mogelijkheden behoort, aangezien dit simpelweg niet mag om de juiste structuur te behouden. Zit er dus een diepe deuk op de rand van de velg of zelfs een flinke scheur? Dan kan het zijn dat vervanging beter is in verband met de veiligheid. Als u twijfelt over de schade aan uw velg en of deze zich leent voor reparatie, dan kunt u het best advies vragen aan iemand met de juiste kennis van zaken. Veiligheid staat tenslotte altijd voorop en zomaar aan de slag gaan als u niet overtuigd bent van de mogelijkheden, is nooit verstandig.

De voordelen van velgen reparatie

In veel gevallen is reparatie echter prima mogelijk. Het repareren van de velgen heeft dan ook meerdere voordelen. In eerste instantie betreft dit voornamelijk de aanblik van uw auto. Krassen kunnen namelijk erg storend zijn en doen zeker afbreuk aan de uitstraling van uw auto. Dat dit ongewenst is, begrijpen wij als geen ander. Ditzelfde geldt voor (kleine) scheuren in de velg. Deze doen doorgaans niets af aan de veiligheid, al kan een scheur dusdanig zijn dat de autoband leeg zal lopen. Dit is natuurlijk niet wenselijk en kan tot gevaarlijke situaties leiden. Tot slot is het grote voordeel van reparatie dat het niet zo duur is. Als uw andere optie is om een set nieuwe velgen aan te schaffen, bent u doorgaans veel meer geld kwijt.

Zelf uw auto velgen repareren

Afhankelijk van de ernst van de schade is het mogelijk om zelf aan de slag te gaan. Hiervoor zijn diverse hulpmiddelen op de markt. Het is altijd belangrijk om alle benodigdheden klaar te hebben liggen, alvorens u begint. Heeft u dit, dan kunt u onderstaande stappen doorlopen om tot een goed eindresultaat te komen.

Aan de slag met de stappen

 1. Schoonmaken en schuren, daar begint het mee.
 2. Vervolgens gebruikt u een opvulmiddel om de oneffenheden weg te werken.
 3. De plek die u op deze manier gerepareerd hebt, moet u nogmaals schuren als het vulmiddel droog is.
 4. Hierna kunt u de velg weer even schoonmaken.
 5. Vervolgens kunt u een primer laag aanbrengen. Deze laag dient onder meer ter bescherming van de velg.
 6. U kunt er voor kiezen om de velg tot slot af te lakken en eventueel te polijsten.

Velgen reparatie Drenthe

Hoewel het mogelijk ingewikkelder klinkt dan het daadwerkelijk is, begrijpen wij het heel goed als u het niet ziet zitten om zelf aan de slag te gaan. Bovendien moet u toch vaak producten aanschaffen, waaronder bijvoorbeeld ook een slijptol en een polijstkop. Heeft u dit niet al in huis, dan is het ergens zonde om het puur voor deze enkele keer te moeten kopen. Het is dan een verstandige keuze om de reparatie uit te besteden aan een professional. Zo kunt u voor velgen reparatie in Assen terecht. U bent er op die manier bovendien van verzekerd dat er goed en grondig wordt gewerkt en u kunt vertrouwen op een perfect resultaat. Het feit dat u er zelf geen omkijken naar heeft, is ook al een groot voordeel op zich.

Autolakherstel.nl is u graag van dienst

De medewerkers van Autolakherstel.nl zijn u graag van dienst als het aankomt op reparatie. Wij hebben vestigingen door heel het land, dus u vindt ons altijd in de buurt. Bent u op zoek naar een specialist die ook nog eens scherpe tarieven hanteert? U kunt voor velgen reparatie in Assen terecht. Heeft u vragen of wilt u gewoon de mogelijkheden bespreken? Ook dat kan. Neem vrijblijvend contact met ons op, dan helpen we u verder. Op onze website heeft u tevens de mogelijkheid om direct een offerte op te vragen. Zo worden de kosten snel inzichtelijk.

Het aanbod van Autolakherstel.nl Assen

Voor de velgen kan reparatie gedaan worden middels spotrepair, maar wij zullen altijd kijken welke behandeling het meest geschikt is. Niet elke schade is tenslotte hetzelfde en wij leveren werk op maat. Wij beschikken daarnaast over de juiste kennis en ervaring om uw auto weer in goede staat te herstellen. U kunt bij ons tevens terecht voor lak- en bumperschade, alsmede voor herstel aan het interieur en de bekleding van uw auto en de behandeling van kleine deuken. Er wordt op een efficiƫnte manier gewerkt om de kosten zo laag mogelijk te houden. Bij ons bent u dus verzekerd van een uitstekende kwaliteit en dat ook nog eens tegen een gunstige prijs.

  Offerte

  Vraag hieronder uw offerte aan:

  Volgende